Program


AMY VILÁGA
9

AMY VILÁGA

Az Amy világa megrázó őszinteséggel, humorral beszél az anya-lánya kapcsolatok összetettségéről, az önfeláldozó szeretetről, a felnőtté válás és a művészlét nehézségeiről.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2022. május 19. csütörtök, 19:00

David Hare: AMY világa (Szerepeink)
színmű
Fordította: Kovács Krisztina

Milyen lehet egy ismert és sikeres szülő gyerekének lenni? Milyen lehet egy csodálatos és szenvedélyes, de önző és felelőtlen anya mellett felnőni? Milyen lehet egy olyan ember mellett az élet, akinek mindene a színház? Hogy milyen? Hát egyszerre fájdalmas és vicces, pokoli és gyönyörű, elviselhetetlen és közben mégis végtelenül szórakoztató...
Pont olyan, mint David Hare színdarabja.

A szerzőt – bár Angliában az egyik legsikeresebb és legtöbbet játszott drámaíró – nálunk főleg a forgatókönyvei miatt ismerik: ő az írója A felolvasó és az Órák című filmeknek, az utóbbiért jelölték a legjobb forgatókönyvnek járó Oscar-díjra is.

Szereplők:
Hernádi Judit
Gombó Viola
Hámori Ildikó
Dékány Barnabás
Kardos Róbert
Zakariás Máté

Dramaturg: Kovács Krisztina
Díszlet: Valló Péter
Jelmez: Kiss Julcsi
Plakát: Csáfordi László
Rendező munkatársa: Kis-Kádi Judit
Művészeti vezető: Zöldi Gergely
Rendező: Valló Péter
Producer: Orlai Tibor

A színdarabot Magyarországon a Theatrum Mundi Színházi és Irodalmi Ügynökség képviseli

Ajánlatunk


„A koncert keretét Bach Máté-passiója adja, de Jézus szenvedéstörténete mellett együttérzésünket fejezzük ki más ártatlan áldozatokkal is” – foglalja össze Fischer Iván a Kompasszió (könyörület, részvét) névre keresztelt hangverseny koncepcióját.

Miért nem jó ötlet egy családi ünnepen beadni szeretteinknek, hogy születendő gyerekünket Hitlerről nevezzük el? Mert lehet, hogy elhiszik. Mert egy kis hazugság túl sok elhallgatott igazságot szabadíthat a nyakunkba. Mert kicsúszhat az irányítás a kezükből, és könnyen lehet, hogy nincs visszaút..

Szeretnénk benneteket meghívni a 2024. március 23-án, szombaton megrendezésre kerülő 3 vetítéses animációs film rendezvényünkre. Találkozhatsz kedvenc videósaiddal is, ott lesz: ZsDav, DoggyAndi, Jánosik Gergő, OwnMcKendry, Sajt32, Rolix, IceBlueBird és Aida Vagyok.

További ajánlataink


Ezt a darabot irodalmunk tényleges szereplői és azok sorsa ihlették. A részleteket azonban sokhelyütt a szerzők és a műfaj igényei…

Bartos Erika nagysikerű mesesorozatának epizódjaiból Nagy Orsolya készít színházunk számára színpadi forgatókönyvet. Az óvodás korú nézőinknek szánt előadást a Kolibri…

Előfordul: hulla, és annak fagyasztása, csontok, hányás, köpés, meztelenség, verekedés, felnőttfilm-részlet, kitört ujjak, kábítószer fogyasztása és terjesztése, méregkeverés, zászlóégetés (ja…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!