Program


Andreas Staier fortepiano estje

Andreas Staier fortepiano estje

Rendező: Zeneakadémia Koncertközpont
 több...

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2018. november 27. kedd, 19:00


Mozart:
    c-moll fantázia, K. 475
Haydn:
    59. (Esz-dúr) szonáta, Hob. XVI:49
Beethoven:
    Hat bagatell, op. 126
SZÜNET
Schubert:
    c-moll impromptu, D. 899/1
Schubert:
    Asz-dúr impromptu, D. 935/2
Schubert:
    Hat moments musicaux, D. 780

Andreas Staier (fortepiano)

1979 márciusában, mindössze tíz évvel a kezdő kísérletek után rendeztek első ízben fortepiano-estet a Zeneakadémián. A koncert szakmai körökben jókora vihart kavart, s homlokegyenest ellentétes véleményekre késztette a kritikusokat. Pedig tulajdonképpen nem történt más, mint hogy Malcolm Bilson egy, a 18-19. század fordulójának szerzői által jól ismert, de a 20. századi budapesti közönség által még nem hallott hangszertípust szólaltatott meg, mindezt akkoriban nálunk szokatlan koncepcióban, a történeti források maximális figyelembevételével. Közel negyven évvel később, Andreas Staier zeneakadémiai estje előtt talán már nem kell bizonygatni, hogy a fortepiano – vagyis a korai kalapácszongora – a hangkeltés elvileg azonos módja ellenére ugyanannyira döntő tulajdonságokban tér el a mai hangversenyzongorától, mint a csembalótól. Feltámasztása tehát nem a kuriózumkeresés későbbi művekre történő kiterjesztése, hanem valóban inspiráló, termékeny kísérlet volt, melynek eredményeképp a fortepiano a modern zongorahangzásnál áttetszőbb és könnyedebb hangzásával polgárjogot nyert a mainstream koncertéletben is.

Ajánlatunk


JOHANNES BRAHMS: Akadémiai ünnepi nyitány, op. 80 JOHANNES BRAHMS: D-dúr hegedűverseny, op. 77 *** BARTÓK BÉLA: Zene húros hangszerekre, ütőkre és cselesztára, Sz. 106, BB 114

A Rumini a mai magyar meseirodalom egyik sztárszerzőjének, Berg Juditnak a legismertebb műve, melyet évről-évre több ezer magyar gyerek olvas kötelező irodalomként az alsó tagozatban.

A belga jazzélet színe-java mutatkozik be ezen a kétrészes estén. Hazája vezető big bandje, a Brussels Jazz Orchestra, legkiemelkedőbb gitárosa, Philip Catherine, eminens szaxofonosa, Bert Joris és legkarakteresebb énekese, David Linx egyesíti erőit, hogy egy, az Európai Hidak számára összeállított programmal nyűgözze le a közönséget.

További ajánlataink


A Monte Cristo grófja egy igazi, nagy ívű, romantikus musical Dumas regénye alapján. Szerelem, intrika, bosszú, szenvedély Szomor György dalaival,…

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!