Program


Ankara Állami Előadóművészeti Társulat: Anatóliai mese

Ankara Állami Előadóművészeti Társulat: Anatóliai mese

Az Anatóliai mese a török kultúra értékeit felvonultató különleges színpadi előadás, amely a hennás-esküvői szertartásokat is érintő témákat a hagyományos táncokkal ötvözi, és az előadóművészet minden elemével keverve hozza el a közönséghez.
 több...

Aktuális előadások



ÜNNEPÉLYES MEGNYITÓ

ANKARA ÁLLAMI ELŐADÓMŰVÉSZETI TÁRSULAT
ANATÓLIAI MESE

A társulatról…
Az 1992-ben Ankara Állami Modern Táncegyüttes néven alakult társulatot a hagyományos török néptáncok modern színpadi technikával és kortárs művészeti felfogással összhangban történő színpadra állítása érdekében 2024-ben Ankara Állami Előadóművészeti Társulatra nevezték át, hogy multidiszciplináris műveket állítson színpadra.

Az együttes a Török Köztársaság Kulturális és Idegenforgalmi Minisztériumának felvételi bizottsága által szigorú kiválasztási folyamat után kiválogatott táncművészekből áll, egyben Törökország egyik legfontosabb táncoktatási intézménye is, több mint 300 diáknak nyújt képzést a színpadi és táncművészet területén gyermek- és ifjúsági táncegyüttesében.
A társulat különböző törökországi és külföldi országok táncegyütteseivel közös táncelőadásokat tart, az egyetlen olyan hivatalos művészeti intézmény Törökországban, amelynek repertoárjában világtáncok, hagyományos táncok, modern táncok és multidiszciplináris táncok szerepelnek.

Az Ankara Állami Előadó-művészeti Együttes olyan színpadi műveket ad elő, mint az "Anatóliai mese", "A szövés ritmusa", "Tükörképek", "Köcsekek", "Törökország színei", "A barátok emlékeznek rám", valamint eredeti koreográfiai műveket mutat be törökországi és külföldi programjain, koncertprogramjaival nagy érdeklődést vált ki a művészetkedvelők körében.

További ajánlataink


Claude Magnier legendás bohózatában Louis de Funès 13 év alatt több mint hatszázszor játszotta Barnier szerepét – amit filmen később…

Evita egy fogalom. Evita a nő - kultikus imádat és totális elutasítás között. Evita a megértett és eltaszított. Evita az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!