Program


Bencs estek - Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

Bencs estek - Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

Műsorunkban szeretnénk a 16-18. század e témához kapcsolódó zenei kincseiből ízelítőt mutatni, melyben ritkán hallható zeneművek különleges régi hangszereken, valamint a mai kor modern csodáin csendülnek fel.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. február 18. kedd, 17:30

Farsangi vigasságok régi korok muzsikáival

A farsangi ünnepkör évszázadok óta meghatározó szerepet tölt be az emberek életében. A tél elmúlta, a tavasz várása, a megújulás keresése rengeteg inspirációt adott a művészetekben, hogy kifejezésre juttassa azt az örömöt, amely az eljövendő iránti bizakodást táplálja. A zene mindennek csodás táptalaja volt, hiszen a régi korok farsangi mulatságai rengeteg példát mutattak arra, hogy vidám muzsikával milyen szépen lehetett mulatni az időt, annak elmúlását, és egyben várva a szebb jövő beköszöntét. Műsorunkban szeretnénk a 16-18. század e témához kapcsolódó zenei kincseiből ízelítőt mutatni, melyben ritkán hallható zeneművek különleges régi hangszereken, valamint a mai kor modern csodáin csendülnek fel.

Volante kamarazenekar:
Széplaki Zoltán - furulyák, töröksíp, görbekürt
Tamás Attila - continuo
Fodor Csaba - furulyák
Kerek Gábor - furulyák, fagott

Ajánlatunk


Komikussá vált történet egy tanárról, Nyúl Béláról, akit meghurcolnak, feláldoznak a politika oltárán egy Hannibálról szóló, látszólag jelentéktelen tanulmány miatt, aminek állításait nem hajlandó visszavonni.

Gaetano Donizetti AZ EZRED LÁNYA Vígopera két felvonásban, prózai jelenetekkel, francia és magyar nyelven, magyar, angol és francia felirattal

A Kodály és Bartók örökségét ápoló, Gráf Zsuzsanna vezetésével működő, nevében is angyali Angelica Leánykar már több alkalommal varázsolta el a Müpa közönségét koncertjeivel.

További ajánlataink


Komédia a köbön! Egy falrengető vígjáték, amely színpadon és filmen egyaránt nagy sikereket aratott!

Fischer Ádám több mint fél évszázada kezdődött karmesteri pályája sokféle szálon kapcsolódik hazájához: a Rádiózenekar, az Operaház, a Müpa, az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!