Program


Budapest Galéria Varróworkshop a Bagázzsal

Budapest Galéria Varróworkshop a Bagázzsal

Készíts neszesszert vagy scrunchie-t a Bagázs társadalmi vállalkozásával, a Shancoval!

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 6. szombat, 15:00

Készíts neszesszert vagy scrunchie-t a Bagázs társadalmi vállalkozásával, a Shancoval! A varróworkshopra minden érdeklődőt szeretettel várunk és minden eszközt biztosítunk, nem szükséges semmilyen előzetes tudás. A program a DePART Collective Ha mindenki meghallaná - A holnap ellenállásának roma archívumai c. kiállításának kapcsolódó eseménye. Bővebb információ

A Shancoról:
A Shanco egy társadalmi vállalkozás. Maga a szó esélyt jelent, a névválasztás pedig nem véletlen, hiszen lehetőséget ad a dányi romatelepen élő nőknek az önálló pénzkeresésre, és arra, hogy munkatapasztalatot szerezzenek, amivel később könnyebben boldogulnak munkakereséskor is. Ráadásul kicsit kiszakadnak a hétköznapi gyerek-házimunka-főzés köréből!
 
A Bagázs missziója:
Mi a Bagázsnál egy olyan igazságos társadalomért dolgozunk, ahol romák és nem romák egyenlő esélyekkel érhetik el a céljaikat.
 
Az egyesület célkitűzése:
A Bagázs Közhasznú Egyesület célja, hogy egyenlőbb Magyarországot építsünk, amelyben romák és nem romák közötti különbségek csökkenni tudnak és mindenki felelősséget vállal annak érdekében, hogy esélykiegyenlítést biztosítson azok számára, akik - különösen roma etnikai hovatartozásuk, vagyoni helyzetük vagy lakóhelyüknél fogva - születésüktől kevesebb lehetőséghez férnek hozzá.
A romák egyenlősége érdekében egy komplex programstruktúrát működtetünk két Pest megyei település, Bag és Dány romák lakta település részein, ahol kiképzett önkéntesek bevonásával közvetlenül dolgozunk helyben élő minden korosztállyal és a velük dolgozó állami ellátórendszer szereplőivel.
A Bagázs programjaival egyidőben két szinten szeretnénk hatást elérni.
Egyrészről az egyénre, családjára és a helyi közösségre, helyben dolgozó intézmények munkatársaira hatunk, annak érdekében, hogy lokálisan és egyéni életútban tartós változást tudjunk elérni.
Másodszor a helyi szinten beazonosított problémákat és rendszerszintű hiányosságokat felismerve rávilágítunk ezekre a problémákra és megismertetjük őket az ország többségi társadalmával valamint a szakmai, jogi és kommunikációs lehetőségek kiaknázásával minél nagyobb nyilvánosságot adunk az esélykiegyenlítés útjában álló akadályok bemutatásának.
 
Az eseményen kép-, és videófelvétel készülhet. Részvételével Ön hozzájárul ahhoz, hogy a Budapest Galéria a felvételeket közösségi média felületein és honlapján felhasználja. Hozzájárulását az info@budapestgaleria.hu címen bármikor visszavonhatja.

 

Ajánlatunk


Glattauer vígjátéka nagy emberismerettel és virtuozitással sodorja nézőjét a hősökkel együtt a jövő meglepetései felé...

zenés családi roadmovie 10-től 100 éves korig

musical két részben

További ajánlataink


Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és…

Magyarország EU-s csatlakozásának 20. évfordulóját ünnepli a nyitókoncert, amit a Budapesti Tavaszi Fesztivállal egyidős, világhírű Chamber Orchestra of Europe ad…

A történet két szélhámosról szól: Lawrence úriember, akiről könnyen elhisszük, hogy nemesi sarj, egy száműzött uralkodó; Freddy Benson azonban kisstílű.…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!