Program


Élőkép Színház: KÖR-RELÁCIÓK
6

Élőkép Színház: KÖR-RELÁCIÓK

rekonstruált bolygóállítások a színpadon
filozofikus vizuális színház

Aktuális előadások



rekonstruált bolygóállítások a színpadon / filozofikus vizuális színház

„Van egy színház, végtelen és mibennünk lakik,

Világtalan angyalaink játszogatnak itt” (József Attila)

Mi történik egy bolygóállítás során?

Milyen az, amikor a színpadra nagyított horoszkópábra egy személyes kérdés tükrében életre kel?

Önmegfigyeléssel képesek lehetünk elkülöníteni és beazonosítani az énrészeinket, felismerni törekvéseik mozgatórugóit és a rájuk jellemző reakciókat. Különös módon a személyes horoszkópunk megmutatja ezeket az összefüggéseket, amelyet születésünk időpillanatában és helyén az égbolt leképezésével kapunk meg. Ez lesz innentől életünk színpada. 

Arra hívunk, hogy pillants bele a bolygóállítás folyamatába, melyben a naprendszerünk bolygói, valamint a Nap és a Hold mint személyiségrészeink szimbólumai a kérdésünkkel kapcsolatban nyilvánulnak meg. Ugyanis létezik egy szellemi elv, mely úgy a naprendszer ritmusában, mint lelkünk belső természetében megnyilvánul. Ahogy Hermész Triszmegisztosz Smaradgtáblája megfogalmazza „Ami lent van, az megfelel annak, ami fent van, és ami fent van, az megfelel annak, ami lent van, hogy az egyetlen varázslatának műveletét végrehajtsd.” 

Életünk színpadán a csillagjegyek által színezett bolygó-entitásaink a mi világtalan angyalaink, akik késztetéseik, lehetőségeik és korlátaik szerint – bennünk, általunk vagy környezetünkből ránk visszahatva – egymással harmonikus vagy diszharmonikus kapcsolatba kerülve élik az életüket, s törekszenek az érvényesülésre. Tőlük függnek megnyilvánulásaink és élethelyzeteink. Tapogatózva keressük őket, ők meg minket, hogy találkozhassunk, egészen addig, míg be nem lépünk abba a téridőbe, ahol az állítás során kölcsönadjuk nekik magunkat, hogy végre bemutatkozhassanak nekünk.

Ezen az estén az Élőkép Színház előadói saját bolygóállításaikat hozzák el, belső világaik törékeny, csodálatos, humoros, feszült vagy éppen megindító jeleneteit, melyeken keresztül lépésről lépésre bontakozik ki a válasz a feltett kérdésre. Az előadást ajánljuk mindenkinek, aki külső megfigyelőként szívesen betekintene énrészeik viszonyaiba, és belehallgatna filozofikus párbeszédeikbe, melyekkel kifejezik hogylétüket, érzéseiket és gondolataikat.

rövid ajánló: https://youtu.be/iYaZtiueqFU

----------------------------------------------------------------------------

Énrészek: Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Bérczi Zsófia

Alkotók, színpadi adaptáció: Sipos Orsolya, Gergelyi Júlia, Hrotkó Csenge, Bérczi Zsófia

Zeneszerző: Tóth Szabi

Fej-szimbólumok: Bérczi Katalin

Jelmez: Fodor Krisztina

Fénytechnikus: Selmeczi Mercédesz Alma

Koncepció, tér-, jelmez- és fénytervezés, rendezés: Bérczi Zsófia

Támogatók: Kettőspont Színház, Kulturális és Innovációs Minisztérium, Nemzeti Kulturális Alap, SÍN Kulturális Központ, Műhely Alapítvány

------------------------------------------------------------------------

Jegyár választható: 5000 Ft / 3500 Ft

Kedvezményes jegyár (diák, nyugdíjas): 3000 Ft

További ajánlataink


Cseh Tamás arról énekelt valaha, hogy azt hittük, a dalokban angolul kimondják azt, amit magyarul nem tudunk, de nem így…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!