Program


FILM/ZENE: 3:1 a szerelem javára

FILM/ZENE: 3:1 a szerelem javára

fekete-fehér magyar vígjáték, 84 perc, 1934
magyar nyelven

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 3. szerda, 19:00

Rendező: Vaszary János
Forgatóköny: Békeffi István, Stella Adorján, Kellér Dezső, Szilágyi László
Operatőr: Eiben István
Zene: Ábrahám Pál

 

A magyar futballválogatott Bécsben vereséget szenved az osztrákoktól. A mérkőzés után a csapat edzőtáborba utazik. Fiúruhában velük tart a sértődött Grete, akinek vőlegénye, a skót Bob McGregor elkésett az esküvőről. A tábor lakomával kezdődik, de ezután Gyuri, a kapitány sportszerű életmódra kényszeríti társait. Pedig a kertben vitorláslányok tanyáznak: ugyanazt a kastélyt adták bérbe nekik is. Bob utánamegy menyasszonyának, aki azonban már Gyurit kerülgeti. Ez a kapcsolat is nehezen alakul, a visszavágón Gyuri mégis Grete jelenlététől ösztönözve rúgja be a csapat győzelmét jelentő gólokat.

Ábrahám Pál (1892-1960) „a világháború közti időszak egyik legsikeresebb operettkomponistája, a műfaj megújítója, számtalan népszerű darab, többek közt a Bál a Savoyban és a Viktória című revüoperettek szerzője. […] Több operettjét megfilmesítették, ő maga a frissen indult hangosfilmipar keresett komponistája lett.” (Kultura.hu)

„A kedves szerelmi komédiában sok olyan színész feltűnik, aki korábban Berlinben is népszerű volt: a színpadi verzióban is főszerepet játszó Bársony Rózsi, Dénes Oszkár, Halmay Tibor és Szenes Ernő is ilyen. A filmnek Dénes Oszkár és Bársony Rózsi zenei betétei adnak igazán friss, modern karaktert. Ahogy Kurutz Márton filmtörténész megfogalmazza, Ábrahám Pál »merőben új szemléletmóddal ajándékozta meg a magyar zenés filmeket. Mindenki számára bebizonyította, hogy a Hunniában is lehet színvonalas és látványos revüfilmeket készíteni. Nem is hiányoztak azután a magyar filmekből a zenei betétek, amelyek a legkomolyabb drámában is némiképp oldották vagy fokozták a feszültséget. Ilyen jelenetekben találkozhatott a közönség a pesti éjszaka ismert dizőzeivel és énekeseivel, akiknek nevét, hangját jól ismerhette gramofonlemezekről és a rádióból, valamint azokkal a zenészekkel és zenekarokkal, amelyek ugyancsak jellegzetes szereplői voltak az akkori Budapest éjszakai életének«.” (Barkóczi Janka: Ábrahám Pál (1892–1960), nfi.hu; az idézett mű: Kurutz Márton: Könnyűzene és muzikalitás a magyar filmben (A kezdetektől 1945-ig). In: Simon Géza Gábor (szerk.): Fejezetek a magyar jazz történetéből 1961-ig. Budapest: Magyar Jazzkutatási Társaság, 2001. 212.)

A vetítésekre az Uránia FILM/ZENE sorozatának részeként kerül sor. A teljes program elérhető itt.

A programsorozat a Nemzeti Kulturális Alap támogatásával valósul meg.

Ajánlatunk


Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté válásról. A filmen és színpadon is többször feldolgozott, klasszikus történet vadonatúj bábszínházi adaptációját Kali Ágnes és Hegymegi Máté írja.

További ajánlataink


A Magyar Állami Népi Együttes Csodaváró betlehemese időnként bohókás, máskor lélekmelengető pillanatokon keresztül számlál vissza Jézus születésének éjszakájáig.

Frank Wildhorn musicalje és Homonnay Zsolt rendezése a nő örök, csábító szenvedélyességét, a férfi és a nő ösztönös és csillapíthatatlan…

GYŐRI TÁNC- ÉS KÉPZŐMŰVÉSZETI ÁLTALÁNOS ISKOLA, SZAKGIMNÁZIUM ÉS KOLLÉGIUM KONCERTVIZSGA 2024

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!