Program


KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

KÉPESLAP ITÁLIÁBÓL - Rossini / Paganini / Respighi - Kelemen Barnabás, Antonello Allemandi SZ/4.

Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 18. csütörtök, 19:30

MŰSOR

Rossini: Tell Vilmos – nyitány
Paganini: D-dúr hegedűverseny op. 6, No. 1
Respighi: Róma kútjai
Respighi: Belkis, Sába királynője – szvit

KÖZREMŰKÖDIK

Kelemen Barnabás – hegedű

VEZÉNYEL

Antonello Allemandi
 
Antonello Allemandi Milánóban született, ott végezte tanulmányait, olyan sikerrel, hogy 21 éves korában már nyilvánosan hangversenyt vezényelt. Azóta a világ leghíresebb operaházaiban áll színpadra. 2022 őszén a budapesti Operaházban vezényelte Donizetti: Lammermoori Lucia című operáját, amelyben a MÁV Szimfonikus Zenekar játszott. Az együttműködés olyan sikeres volt, hogy Allemandi örömmel vállalta a zenekar budapesti koncertjének vezénylését. Három olasz zeneszerző művei hangzanak el a koncerten. Respighi Rómáról szóló szimfonikus költeményei méltán népszerű, hatásos koncertdarabok, ezen a hangversenyen egy kevésbé ismert művét is felfedezhetjük. Paganini, „az ördög hegedűse” kompozíciói nehéz, de hálás feladatot jelentenek előadóik számára.

Vendégművészünk, Kelemen Barnabás korunk egyik legsikeresebb, Kossuth-díjas magyar hegedűművésze. Művészetét a legmagasabb szakmai és állami kitüntetésekkel ismerték el: Liszt Ferenc-, Kossuth, Prima- és Gramofon-díjakkal tüntették ki, a Magyar Köztársaság Lovagkeresztjének birtokosa.

A hangverseny az Olasz Kultúrintézet együttműködésével valósul meg.

Ajánlatunk


A legnagyobb slágerek Geszti Péter (és bolygónk) meghatározó korszakaiból, Rap+Az, zene+stand up, vidám időutazás, meglepő fordulatok, korszakos vendégek, és egyedülálló AI látványosság!

A Koyaanisqatsi sikere után az amerikai rendező, Godfrey Reggio műhelyében megszületett a Qatsi trilógia.

A művész pályafutásának 30 éves évfordulóját ünnepli idén és a jubileumi turnéja keretében dupla koncertet ad Budapesten!

További ajánlataink


Kelemen Barnabás évtizedek óta a magyar és a nemzetközi zeneélet ünnepelt művésze, aki szólistaként és kamaramuzsikusként világszerte sikereket arat. Számos…

A délszláv muzsikát játszó Vujicsics Együttes ötven évvel ezelőtti megalakulásuk óta szinte változatlan felállásban muzsikál.

A fiatal amerikai orgonaművész, Bryan Anderson a Pennsylvania Államban megrendezett 2023-as Longwood Gardens Nemzetközi Orgonaverseny nagydíjasa. „Briliáns” és „első osztályú”…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!