Program


Kirándulás a Paradicsomba - Mit mutat nekünk Dante? - Túravezető Nádasdy Ádám

Kirándulás a Paradicsomba - Mit mutat nekünk Dante? - Túravezető Nádasdy Ádám

Idén van a 700. évfordulója Dante halálának, és ez alkalom arra, hogy betekintsünk nagy művébe, az Isteni Színjátékba. Ezen az estén az új magyar fordítás alkotója, Nádasdy Ádám a könyv talán legkevésbé ismert részét, a Paradicsomot fogja bemutatni.

A BUDAPESTI ŐSZI FESZTIVÁL eseménye

KIRÁNDULÁS A PARADICSOMBA
MIT MUTAT NEKÜNK DANTE? TÚRAVEZETŐ NÁDASDY ÁDÁM

Mi a Paradicsom? Dús kert? Luxuskastély? Végtelen hómező? Csendes víztükör?
Megtekintjük a mennyei Rózsát, amely egyáltalán nem virág, hanem inkább hatalmas stadion, körkörös lelátóval. Megtekintjük a kilenc égboltot és az őket forgató angyalrendeket. De, ami ennél fontosabb: megvizsgáljuk a Paradicsom erkölcsi beosztását. Kik és miért vannak ott? Justinianus, a jogász császár; Ráháb, a jerikói prostituált; Statius, a latin költő; Dávid, zsidó király és dalszerző. Miért nincsenek pápák? A középkorban mindennek volt hierarchiája – a Paradicsomnak is: minden itt lakó üdvözült, de vannak, akik még üdvözültebbek. Miért? Végül Dante segítségével megtudhatjuk: hogy néz ki Isten: jóságos öregúr? Energikus világhódító? Töviskoszorús szenvedő?

Vezetőnk maga Dante, aki szorgosan lejegyezte az ott látottakat (miközben folyton panaszkodik, hogy képtelen szavakba önteni, amit tapasztalt!). Tartsanak velünk, minden kiderül. Lelki szemeikre tegyenek napszemüveget, mert nagy a fényesség.

Közreműködők: Nádasdy Ádám, Cseke Lilla Csenge, Bánki Mihály Dániel

Ajánló


Poirot nyomozó kényelmes hazaútra vágyik a legendás, káprázatos Orient Expresszen. Csakhogy az előkelő útitársak között akad valaki, aki nagyon gyanús.…

"Gyűlölni nem születtem én, szeretni csak." Szophoklész: Antigoné (523)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!