Programm


Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban
4

Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban

Balatonboglár, Hévíz és Siófok után tavaly óta Budapesten is megrendezik a Majestic Sounds orgonahangverseny-sorozatot: az esteket 2024. május 24. és december 27-e között, péntekenként 19 órától hallgathatják meg. Az orgonaművész játékát kivetítőn is követheti a közönség, az elhangzó műveket a belépéskor kézbe adott műsorlapon is olvashatják.  mehr

Aktuelle Veranstaltungen







Um weitere Veranstaltungen sehen zu können, hier klicken! (27)

Majestic Sounds orgonahangversenyek a Budapest Belvárosi Szent Mihály-templomban


Budapest szívében, a Váci utcában áll a Belvárosi Szent Mihály-templom és hangszere, amely a főváros legrégebbi, működő orgonája. Két manuálon és pedálon 25 sípsorral rendelkezik. Az orgonaház tetején barokk szobrok, a bibliai, hárfázó Dávid király és két angyal látható. Gyönyörű hangzása, felépítése lehetővé teszi az orgonairodalom jelentős részének előadását. Hangja és esztétikuma harmonikus egységben van a templom belső terével.

Teleki Miklós és felesége szenvedéllyel, valamint az egyetemes és klasszikus értékek iránti elkötelezettséggel szervezi az orgona¬hangversenyeket. Hisznek abban, hogy gondos előadó- és műsorválasztással megszólítható mindenki, életkortól, zenei képzettségtől vagy kedvenc zenei stílustól függetlenül. A nyugalmat sugárzó templomtér, az orgona hangzásbeli sokszínűsége, a művészek elhivatottsága és több évszázad időtálló zenei kincse garancia arra, hogy a nyitott szívű hallgató maradandó élményekkel gazdagodik” ‒ írta a Fidelio.hu.

A sorozatban szóló orgona- és kamarazenét is hallhat a közönség: a pontos műsor és a művészek neve az egyes dátumoknál, a  honlapon elérhető.itt

A koncertsorozat művészeti vezetője Teleki Miklós Artisjus-díjas orgona- és zongoraművész, aki évente körülbelül száz hangversenyt ad és eddig tíz szóló lemeze jelent meg. A hangversenyeken alkalmanként közreműködik még Ducza Nóra szoprán énekművész, Lozsányi Tamás orgonaművész és Simai László Artisjus- és Emerton-díjas trombitaművész.

Közönségbarát programunkat minden zenekedvelőnek ajánljuk, a koncertek 60-70 percesek.

8 éves kor alatt a belépés ingyenes.

Angebote


Kevesen remélték már, de 2024. június 1-jén sokak álma válik valóra. Egy nagykoncert erejéig összeáll egy korszak emblematikus együttese, a…

Nyári Károly minden eddiginél különlegesebb koncertje kerül bemutatásra 2024. június 1-én 19:00 órai kezdettel a Budapest Kongresszusi Központban.

Verschenken Sie jegy.hu
Geschenkgutscheine!

Die Geschenkgutscheine können für Ticketkäufe auf der Webseite www.jegy.hu verwendet werden, für beliebige Veranstaltungen (Theater, Konzerte, Festivals, Sportveranstaltungen) in unserem System.

Interticket
Kulturkarte

Mithilfe der Dienstleistungen der Kulturkarte stehen Arbeitnehmern und Arbeitgebern die höchsten, momentan angewandten Ermäßigungen zur Verfügung.

Newsletter abonnieren

Erfahren Sie mehr aus unserem Newsletter über die beliebtesten Programme!

Achtung! Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs läuft in Kürze ab!
geschätzte Zeit:
00:00

Posten im Warenkorb

insgesamt:


Die Zeitbegrenzung des Kaufvorgangs ist abgelaufen! Bitte stellen Sie Ihren Warenkorb erneut zusammen!