Program


Moksony Milla-Piller Noémi-Vajda Vendel: Subscriber: Identity.Module

Moksony Milla-Piller Noémi-Vajda Vendel: Subscriber: Identity.Module

színházterem
jegyár egységesen: 3500 Ft
támogatói jegy: 7000 Ft
időtartam: 40 perc

Aktuális előadások



A Subscriber: Identity. Module egy kísérleti tánc-performansz és elektronikus zenei projekt, melynek témája az egyének és őket körülvevő rendszer. Az előadás folyamatosan reflektál az adott környezeti stuktúrákra, amiben megvalósul és olyan kérdéseket vet fel, mint hogy a szabályokat az egyének alakítják vagy a környezethez való alkalmazkodás hatására jönnek létre? Egyáltalán megfoghatóak e a szabályok két személy perspektíváján át, vagy amiről szó van az egy nagyobb kollektívebb szabályrendszer? Ki alkotja a szabályokat, kik a résztvevői és kik jogosultak azt alakítani? Kire milyen szabályok vonatkoznak és ki húzza meg ezeket a határvonalakat?

Ahogy sűrűsödnek ezek a szabályok az egyének szépen lassan elvesznek a rendszer útvesztőjében. Mikor ragadtunk be a struktúrákba és börtönöztük be magunkat fejet hajtva a megadott szabályoknak? Hol kezdődik és végződik az egyén személyes akarta? Ezekre a kérdésekre keresi a választ az előadás a tér vonalai és nézők jelentlétének segítségével. Invitálva őket arra, hogy az előadókkal együtt vizsgálják a látható és hallható rendszereket. A darabban a zenének is autonóm szerepe van, amely folytonosan változik az egyének és a környezet hatására. Hol egy atmoszférikus hangulatot teremtve, hol disszonáns vagy éppen indusztriális hanghatásokkal hatva az érzékszervekre. A rendszerek alakulása közben a mozgás és a zene egymással kommunikálva építkezik. A folyamat végigvezet az egyén különböző állapotain, az önfeledtől a kiüresedésig.

Az előadás egy gondolatébresztő kritikus alkotás a szabályokról és a rendszerekről, amiben élünk. Nincs konkrét narratívája, célja, hogy a néző a saját gondolatai és érzelmei alapján tudjon kapcsolódni a témához. Az érzelmek bevonását az előadók a harmónia vagy éppen az ellentétek játékával érik el, legyen szó akár a tánc vagy a zene nyelvezetéről.

Moksony Milla és Piller Noémi fiatal táncosok és alkotók, akik a Máltai Egyetem Dance Studies szakán végeztek a tavalyi évben. Ez az első önálló projektjük, melynek harmadik előadására ezúttal a MU színházban kerül sor. Mindketten számos külföldi és belföldi projektben vettek részt az elmúlt években. Jelenleg Milla a Tünet Együttessel dolgozik egy spanyolországi co-produkcióban, Noémi pedig egy fotós- filmes projekten dolgozik Little Nórával, magyar táncfotográfussal.

Vajda Vendel fiatal feltörekvő experimentális elektronikus zenész, aki a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem zeneszerzés szakos hallgatója. Az egyetem mellett számos projektben részt vesz, mint előadó és alkotó. Legutóbb Ferenczy-Nagy Boglárka rendezésében megvalósult színházi darab zenéjét szerezte.

Alkotók és előadók: Moksony Milla, Piller Noémi, Vajda Vendel
Zene: Vajda Vendel
Dramaturg: Domahidy Dorottya
Fotó: Cseke Tamás

Támogatók: SÍN Művészeti Központ, Erasmus+

További ajánlataink


A teljes két felvonásos mesejáték, egyedülálló az országban. Nagyszínházi önmagában forgó díszlettel, szemkápráztató jelmezekkel. Az igazi, a bábkészítő által engedélyezett…

Déry Tibor – Pós Sándor – Presser Gábor – Adamis Anna: KÉPZELT RIPORT EGY AMERIKAI POPFESZTIVÁLRÓL musical - turné

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!