Program


Pusker Júlia, Christoph Heesch és Szabó Marcell - Grieg-est

Pusker Júlia, Christoph Heesch és Szabó Marcell - Grieg-est

Grieg: e-moll zongoraszonáta, op. 7
Grieg: 3. (c-moll) hegedű-zongora szonáta, op. 45
Grieg: a-moll cselló-zongora szonáta, op. 36
Grieg: Andante con moto

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: 2020. szeptember 22. kedd, 19:00

Pusker Júlia (hegedű), Christoph Heesch (cselló), Szabó Marcell (zongora)

Edvard Griegnek elsősorban zenekari művei, dalai és zongoraminiatúrái ismertek, kamarazenei életműve meglehetősen szűkös: egy teljes vonósnégyes, három hegedű-zongora szonáta és egy csellószonáta. Ezeken kívül csupán néhány szalondarabot és két töredékes művet, egy befejezetlen vonósnégyest és egy magányos triótételt hagyott az utókorra. Ám ez a néhány mű is szépen példázza a zeneszerző törekvését, hogy a norvég népzene jellemzőit az elfogadott kompozíciós formákba és stílusokba fonja. A koncerttermekben ritkán felbukkanó darabokat három rendkívüli tehetségű, ambiciózus fiatal művész adja elő. Pusker Júlia és Szabó Marcell egyaránt a Zeneakadémia előkészítő tagozatán tanultak, majd a londoni Royal Academy of Music, illetve a Brüsszeli Királyi Akadémia hallgatóiként folytatták tanulmányaikat. A mindössze 24 éves, berlini születésű Christoph Heesch többek között Fenyő Lászlónál is képezte magát, a világ rangos koncerttermeiben való klasszikus fellépései mellett pedig a TONALi projekt keretében valósítja meg saját zenei meditációs ötleteit.

Ajánlatunk


A magyar XX. század és a bécsi klasszika között osztja meg hangversenyének műsorát a Nemzeti Filharmonikus Zenekar a Kocsis bérlet harmadik estjén.

Régi balladakincsünk egyik legbecsesebb darabja, a Barcsai szeretője az egészestés bűnügyi táncdráma kiindulópontja. A férjét megcsaló feleségre rettenetes büntetés vár, de vajon hogyan és miért jutottunk el idáig?

Berlioz kései operanyitánya, a Beatrix és Benedek izgalmas, dinamikus zene. Csajkovszkij Hegedűversenye a 19. egyik legnépszerűbb versenyműve: egyszerre virtuóz és bensőséges. César Franck d-moll szimfóniája pedig a belga származású francia szerző német komolyságot árasztó opus magnuma.

További ajánlataink


Tóth-Vajna Zsombor a fiatal magyar historikus régizenészgeneráció kiemelkedő tehetségű tagja, karmester és a régi billentyűs hangszerek specialistája: orgona-, csembaló-, fortepiano-…

10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben az EDDA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna…

Az évad művésze, Snétberger Ferenc koncertsorozatának első estjére vadonatúj mű ősbemutatójával készül. Movements című háromtételes darabjában zeneszerzőként és virtuóz szólistaként…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!