Program


Söndörgő | Kelemen Kvartett - Bartók–Balkán Revisited / BARTÓK TAVASZ 2024

Söndörgő | Kelemen Kvartett - Bartók–Balkán Revisited / BARTÓK TAVASZ 2024

Nincs aktuális előadás

Ön egy múltbeli eseményre keresett. Kérjük, válogasson aktuális kínálatunkból a Jegy.hu keresőjében!

Utolsó előadás dátuma: április 8. hétfő, 19:30

A Söndörgő tagjai: Eredics Áron, Eredics Benjamin, Eredics Salamon, Eredics Dávid, Dénes Ábel

A vonósnégyes tagjai: Kelemen Barnabás, Jonian Ilias Kadesha – hegedű, Kokas Katalin – brácsa, Vashti Mimosa Hunter – cselló

 

Koncertje során az elsősorban délszláv zenében utazó, a tradicionális zenék ősiségét a rockzene energiáival ötvöző Söndörgő és a nemzetközi sajtó által az utóbbi idők legfelvillanyozóbb vonósnégyesének kikiáltott Kelemen Kvartett a bartóki örökség nyomába ered.

Bartók Béla 1912-ben Bánátban járva román, szerb és bolgár dallamokat is szép számmal gyűjtött. Az izgalmasnak ígérkező esten a Temesmonostoron és Sárafalván rögzített dallamok nyomán született Söndörgő-szerzemények mellett olyan eredeti Bartók-kompozíciók hangzanak el, mint az 5. vonósnégyes, de népszerű Bartók-művek – például az Allegro barbaro – tamburazenekarra készített átiratai is felcsendülnek majd. A koncert egyik különlegességeként a Söndörgő 2024 nyarán megjelenő, Gyezz című új albumáról is hallhatunk részleteket, természetesen a Kelemen Kvartett közreműködésével.

A koncert a Bartók Tavasz keretében a Zeneakadémiával közös programként, a Müpa szervezésében valósul meg.

Ajánlatunk


10 éves Jubileumi születésnapját ünnepli az Audi Aréna Győrben a KOWALSKY MEG A VEGA zenekarral. Ennek a kerek évfordulónak köszönhetően az Audi Aréna megajándékozza a koncertre látogatókat.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az időközben felmerült kérdésekre és bemutatja a projekt fejlesztésének további lépcsőit.

További ajánlataink


A német ifjúsági irodalom egyik legnépszerűbb műve, Otfried Preuβler Krabat című regénye lebilincselően izgalmas történet barátságról, közösségről, varázslatról és felnőtté…

Minden idők egyik legkedveltebb romantikus története, az ikonikus film sikeréhez méltó, musicalként születik újjá a Madách Színház színpadán.

Dubrovay László Faust, az elkárhozott című táncdrámájának ősbemutatója a Müpában valósult meg 2016-ban, a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében. A Goethe…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!