Program


Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

Szub/Verzió – Szabadtéri vetítések, Szökés Észak-Koreából

A Szub/Verzió olyan dokumentumfilmeket mutat be, amelyek az emberek döntéseit vizsgálják, amikor arra törekszenek, hogy megváltoztassák a világot maguk körül.

Aktuális előadások



A társadalmi igazságtalansággal, politikai diszkriminációval vagy személyes kihívásokkal szembesülve milyen stratégiákat választunk – megdermedünk, elmenekülünk vagy cselekszünk a változás érdekében? Három megható film a világ különböző tájairól válaszokat keres e kérdésekre.

A Szökés Észak-Koreából egyedülálló, feszült képsorai megmutatják, hogy az emberek mennyi mindenre képesek a szabadságért. A film több sorsot követ, egyének és családok útját, ahogy próbálnak elmenekülni Észak-Koreából, az egyik legelnyomóbb helyről a világon, ahol elhitették velük, hogy szülőföldjük maga a Paradicsom. Hazájuk elhagyása súlyos büntetéssel jár, elfogás esetén akár ki is végezhetik őket, ráadásul ki vannak szolgáltatva az emberkereskedők gátlástalan kizsákmányolási kísérleteinek. A hátramaradt családtagok szintén megtorlással nézhetnek szembe, a film főszereplői mégis vállalják a kockázatot. Madeleine Gavin megragadó, zsigeri és sürgető filmje érzékelhető közelségbe hozza a szökési kísérletek élet-halál tétjét.

A filmek angol nyelven, magyar és angol felirattal kerülnek vetítésre.

Helyfoglalás érkezési sorrendben. Meleg ruházat, pléd és párna hozatala ajánlott.

A vetítések a Budapesti Tavaszi Fesztivál keretében, a Verzió Dokumentumfilm Fesztivál és a Budapest Film Zrt. együttműködésével valósulnak meg.

További ajánlataink


A Back to Black egy eleddig páratlan betekintést nyújt abba, hogyan vált Amy Winehouse egy csapásra híressé, és hogyan jelentette…

Arun Bhattarai és Zurbó Dorottya rendezők dokumentumfilmes csapata egy negyvenes éveiben járó boldogságügynök, Amber Gurung életét követte. A mindössze 700.000…

amerikai életrajzi film, 122 perc, 2024 angol nyelven, magyar felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!