Program


Túrajó séták - Tokkal és vonóval - Auer exkluzív
3

Túrajó séták - Tokkal és vonóval - Auer exkluzív

Szintén zenész? Kukkants be a világhírű veszprémi hegedűművész, Auer Lipót gyermekkori otthonában működő hegedűkészítő műhelybe, majd tarts velünk a helyi zsidó közösség mindennapjait felidéző sétánkon egészen az izraelita temetőig és ravatalozóig!

Aktuális előadások



Auer Lipót hegedűművész, tanár és zeneszerző Veszprémből indulva szerzett világhírt szülővárosának, amely 2015 óta a nevét viselő fesztivállal tiszteleg iskolateremtő munkássága előtt.

Sétánkon zenei aláfestéssel idézzük fel az újkori veszprémi hegedűművészet óriásait, a város pezsgő zenei életét, a kis Lipót Veszprémben töltött éveit, vidéki, budapesti, erdélyi szárnypróbálgatásait, majd európai, szentpétervári és amerikai sikereit. Műhelyébe invitál minket Sümegi Elemér hegedűkészítő is, aki mindent elárul nekünk Auer kedvenc hangszeréről, a Stradivariusról. A veszprémi zsidóság múltját is felelevenítő sétánkat az Auer szüleinek földi maradványait őrző izraelita temetőben és ravatalozóban zárjuk.

Találkozási hely: Füge Kávézóban (Veszprém, Rákóczi Ferenc utca 3.)
Útvonal: Hegedűkészítő műhely – Szabadság tér – Kossuth utca – Brusznyai Árpád út – Mártírok útja – Izraelita temető és ravatalozó
Séta hossza: 2 km
Séta időtartama: 2 óra
Séta nehézségi foka: könnyű
Javasolt öltözet: időjárásnak megfelelő
Parkolás: vasárnap ingyenes parkoló az Óváros téren

A 2022. december 21-ig értékesített Túrajó sétautalvánnyal (2900,-Ft) rendelkezők az utalvány beszámítását az info@turajo.hu címre írt üzenetben igényelhetik!

Felhívjuk a figyelmedet arra, hogy a sétán mindenki a saját felelősségére vesz részt! A sétaszervező a séta alatt bekövetkezett balesetekért felelősséget nem vállal!

A Hegedűkészítő műhely befogadóképessége miatt a séta felső létszámkorlátja 15 fő.

A sétát tíz éves kor felett ajánljuk!

További ajánlataink


Titkokat rejtő palota? Szellemi, históriai, építészettörténeti kalandozás? Mindez együtt és külön-külön is igaz az egykori patika- és lakóházra, amely a…

Miről mesél a régi Hosszú utca? Sétánkon feltárulnak a felújított Szent Anna kápolna titkai, egy bögre frissítő italt kortyolgatva bejárjuk az…

Járjuk be együtt az egykor virágzó veszprémi zsidó közösség ikonikus helyeit Auer Lipót szülőházától az izraelita ravatalozóig!

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!