Program


Várdai István

Várdai István

Bach összes csellószvitje egy estén – valóságos maratonfutás előadónak és közönségének egyaránt. Ám talán épp ilyenkor van alkalmunk leginkább elmélyülni és rácsodálkozni a monumentális sorozat sokrétű összefüggéseire.  több...

Maga a szerző sem különálló darabok gyűjteményeként tekintett a szvitekre, hanem jól megtervezett ciklust hozott létre: a tánctételek egymásutánjában is a hat szviten átívelő rendet figyelhetünk meg, de még lényegesebb, hogy az elsőtől az utolsóig egyre növekvő technikai kihívást jelent az eljátszásuk. Az utolsó két szvitben a komponista szétfeszíti a hangszer határait is: a c-moll szvitben a megszokottól eltérő hangolást ír elő, a D-dúr szvitet pedig öthúros csellóra írta. A világhírű csellista, Várdai István, a Bach-szvitek 2017-ben megjelent CD-felvétele után most élőben is bemutatja a hazai közönségnek ezeket a mindig friss és újat mondó alkotásokat – nem kétséges, hogy ebben a szellemi, spirituális kalandban személyében a legavatottabb kalauzra fogunk találni. Mivel a csellószvitek együtt több mint két óra játékidőt tesznek ki, így a hangverseny a megszokottól eltérően 19 órakor kezdődik és két szünet lesz a művek között.

J. S. Bach: 1. (G-dúr) csellószvit, BWV 1007
J. S. Bach: 2. (d-moll) csellószvit, BWV 1008
J. S. Bach: 4. (Esz-dúr) csellószvit, BWV 1010
szünet
J. S. Bach: 3. (C-dúr) csellószvit, BWV 1009
J. S. Bach: 5. (c-moll) csellószvit, BWV 1011
szünet
J. S. Bach: 6. (D-dúr) csellószvit, BWV 1012

Várdai István (cselló)

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Ami a színlapra nem fért ki
Jegy.hu Blog

Beszámolók, érdekességek, interjúk a Jegy.hu programjairól, hogy felkészülten vághasson bele a kikapcsolódásba!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!