Program


Vasgyári eklógák
10

Vasgyári eklógák

ZEMLÉNYI ATTILA – KABAI LÓRÁNT: VASGYÁRI EKLÓGÁK
SZCENÍROZOTT FELOLVASÓ-SZÍNHÁZI ELŐADÁS
 több...

Aktuális előadások



ELSŐ PÁSZTOR, VÁLYI PÉTER, BETEG KISFIÚ: FANDL FERENC

MÁSODIK PÁSZTOR, ÉNEKES SÁNDOR: HARSÁNYI ATTILA

Öreg roma, Teiresziasz varjú: SZEGEDI DEZSŐ

AURORA: RUDOLF SZONJA

Harmadik varjú, Magdolna: HAVASI RENÁTA

Bull, In-Kalos: KOKICS PÉTER

Első varjú, Fiatal roma, Második Gyáregység Parancsnok, Első Munkás: KRISTON MILÁN

Első Gyáregység Parancsnok, Pultos, Második Munkás: VISNYICZKY BENCE

DJ: BARVA GÁBOR

 

Rendezőasszisztens-ügyelő: HADHÁZY ILDIKÓ

Rendező: FANDL FERENC

Zemlényi Attila és kabai lóránt drámája ízig-vérig miskolci történet. Miskolcról és polgárairól szól, de nem csak nekik. Fiktív és valós elemek elegyítésével járja körül az Acélváros sorsmodellé lett hányattatásait, rámutatva, hogy a múlttal való tudatos szembenézés segíthet újra a felemelkedés útjára lépni.

A Vasgyár elhagyatott épületeinek szövevényében legendák, rég elfeledett sötét emlékek, rémes titkok rejtőznek. Ismeretlen események és elhallgatott történetek várják ötven éve, hogy felfedezzék őket. Auróra, a miskolci egyetemista lány merész célt tűz ki maga elé: megfejti a város titkait és nem nyugszik, amíg a válaszokat nem kap kérdéseire. A múlt árnyai és a jelen rémálmai összekeverednek: ahogy a Vasgyár mélyén nő a feszültség és sűrűsödnek a váratlan fordulatok, úgy mosódik el valóság és képzelet határa. Auróra egyre mélyebbre ás a múltban, és rájön, hogy a tét sokkal nagyobb, mint gondolta. Minden lépéssel, amellyel közelebb kerül az igazsághoz, világosabbá válik, hogy az veszélyes és megsemmisítő lehet: a város, a gyár és a Beteg Kisfiú közti kapcsolat rémisztő felismeréshez vezet.

Ahogy halad előre a város alatti labirintusban, Auróra rádöbben, hogy nincs más lehetősége, neki kell egyedül a múlt szörnyeivel farkaszemet néznie.

További ajánlataink


A Kalamazoo egyenesen a Broadway-ről érkezik, a vígjátékban Hernádi Judit és Kern András sziporkázó játékát élvezhetik Sebestyén Aba rendezésében.

Isten eljön hozzánk, mert nagyon sok mondanivalója van. Megosztja gondolatait az elmúlt néhány tízezer év történéseiről és tapasztalatairól, válaszol az…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

Hírlevél feliratkozás

Értesüljön hírlevelünkből a legnépszerűbb programokról!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!