Program


XV. Vár Blues Fesztivál - Jimi Hendrix Fesztivál

XV. Vár Blues Fesztivál - Jimi Hendrix Fesztivál

XV. Vár Blues Fesztivál – Jimi Hendrix Fesztivál

Fellépők: Hendrix Project, Message to Hendrix, Halper-Hendrix World

Current events



Hendrix Project


Tagok:

Lamm Dávid – gitár, ének

Tomor Barnabás – basszusgitár

Molnár Dániel – dobok


2013-ban kezdtek el Hendrix műsort játszani, de együttműködésük már két évvel korábban kezdődött. Mindhármuk számára meghatározó hatás Jimi Hendrix változatos zenei világa, így hát igen hamar kiderült a közös nevező.

Lamm Dávid zenei tanulmányait 1993-ban kezdte. Később a Kőbányai Zenei Stúdióban Babos Gyula növendékeként folytatta. 1999-ben felvételt nyert a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem jazz-tanszékére, ahol 2004-ben diplomázott. Főiskolai évei alatt rendszeres szereplője volt a hazai zenei életnek. Később a következő zenekarokkal játszott: Csanyi-Lattmann Quartet, Szalóki Ági, Balázs Elemér Group, Palya Bea, Dés László Septet. Saját zenekara a Delalamm. 2012 óta a felsőörsi Snétberger Zenei Tehetségközpont tanára.

Tomor Barnabás 1993-ban rövid ideig az Erkel Gyula Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára járt Glaser Péterhez, és még ebben az évben szerezte meg első zenekari tapasztalatait meghatározó zenekarában. 1995-től kisebb-nagyobb szünetekkel játszik zenekarokban, ebben az időben a figyelme még jobban a jazz felé fordult. 2000-től négy évig járt a Pomázi Állami Zeneiskola jazz-basszusgitár szakára Frey Györgyhöz. 2008-ban alapítja meg saját zenekarát a Bass Loco-t és azóta állandó szereplője a budapesti underground jazz életnek. Jelenlegi zenekarai: Bass Loco, Tomor Barnabás Trió, Kardos-Tomor-Molnár Trió, Hendrix Project, Harakyru Band, Fekete Jenő Trió.

Molnár Dániel 15 évesen kezdte a dobolást autodidakta módon, melyhez néhány év klasszikus és jazz-dob tanulmány után időközben visszatért. Számos neves hazai és külföldi zenésszel dolgozott már együtt. Jelenleg a Hendrix Project, a Bass Loco, a Kardos-Tomor-Molnár Trió, a Pusztaszó zenekar és a Pribojszki Mátyás Band tagja, mellyel rendszeres fellépői hazai és külföldi fesztiváloknak.

Message to Hendrix

Tagok:

Petendi Tamás – gitár

Bűdi Szilárd – ének, basszusgitár

Kottler Ákos – dob

A 2008-ban alakult Message To Hendrix névre hallgató powertrio Jimi Hendrix korszakalkotó munkásságát varázsolja a szemünk elé. Az autentikus élmény mellett a srácok egyéniségüket is megcsillantva hozzák létre az improvizációkkal tarkított ütős produkciót. A trió hangzásvilága az első közösen zenélt percekben kialakult már: feszes tempók, harapós gitár-riffek és magas fokon izzó energia az első daltól az utolsóig, mindez átitatva Jimi Hendrix szellemével.

Halper-Hendrix World

A „Halper – Hendrix World” Halper László új formációja, mellyel Jimi Hendrix zenéjét nem csak jazz, hanem világzenei elemekkel is ötvözi. Ehhez a két régi zenésztárs mellett – a dobos Hajas László és a basszusgitáros Kosztyu Zsolt – kiegészült a zenekar Szokolay „Dongó” Balázzsal, a népi fúvós hangszerek mágusával. Jimi Hendrix 80. születésnapja alkalmából jelentették meg VoodooChiles című albumukat.

Suggestions


Martha Argerich és Mischa Maisky a klasszikus zenei színtér legfényesebb csillagai, akikre még sok utánuk következő generáció fog emlékezni. Rajongóik…

Kreatív foglalkozás Rumini és barátai témakörében Indul a kaland a Klauzál Ház kertjében! – 6 állomásos KALANDPÁLYA és kincsfelderítés. Arcfestés…

Fresh from his acclaimed performance in Cameron Mackintosh’s new production of Stephen Sondheim's 'Old Friends,' West End Superstar Bradley Jaden…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Culture at Home
online.jegy.hu

Enjoy our online streaming services from the comfort of your couch!

Subscribe to newsletter

Get informed about the best programs!

Warning! The basket time limit is about to expire!
estimated time left:
00:00

item(s) in basket

total:


Time limit has expired. Please, put item(s) in to basket again.