Program


ZenePlusz 2024-25/3. – Le donne di Giacomo

ZenePlusz 2024-25/3. – Le donne di Giacomo

Puccini élete által ihletett zenés színpadi játék, a zeneszerző legnépszerűbb operarészleteivel. Résztelet hangoznak el a Le Villi, Bohémélet, Tosca, Manon Lescaut, Pillangókisasszony, Turandot és Köpeny című operákból illetve zenekari műveiből.

Aktuális előadások



A női lélek útvesztőjében

Giacomo Puccini egész élete során a nők figyelmének tárgya volt. Életrajzírói különösen szereti taglalni, hogy a jóképű és körülrajongott zeneszerző milyen zavaros nőügyekbe bonyolódott, mekkora nőcsábász hírében állt. Különösen izgalmasnak találják azt a tényt, hogy végül egy férjes, gyermekes asszonyt választ társául, akit azután szintén rendszeresen megcsalt.

Giacomo szerette a jót, élvezte az élet gyönyörei; a jó éltelt, finom cigarettát, zamatos borokat, az automobilt és a természet csodáit. Giacomo rajongott a szépségért, aminek legmagasabb fokú megtestesülése számára „la Donna”. A NŐ.

Puccini valamennyi operájának központi figurája nő. Különleges, egészen eltérő karakterű hősnői jellemét végtelenül kifinomult eszközökkel festi meg. Köztudomású, hogy a zeneszerző szinte az őrületbe kergette librettistáit, foggal-körömmel harcolt a lehető legtökéletesebb kifejezésekért. Témaválasztásában ugyanígy rendkívül körültekintő volt. Természetesen egyik operája sem egyszerűsíthető le egy-egy tragikus szerelmi történetre, de mi most a kiválasztott operai hősnőkre és szerelmük tárgyára fordítjuk a figyelmünket.

Semmiképp nem egy operarészletekkel tűzdelt életrajzi előadást mutatunk be önöknek, és nem a nagy olasz mester életének pikáns titkait készülünk kibeszélni. A BDZ produkciója Puccini maga által teremtett nőalakjai iránti csodálatát, a női titok megfejtésének örök vágyát igyekszik megmutatni. Különös bolyongás a női lélek útvesztőjében – Mimi, Musette, Tosca, Pillangó, Liú szívében, Turandot saját halálos szerelmi univerzumában.

További ajánlataink


Gustav Mahler VIII. SZIMFÓNIA Koncertszerű előadás latin és német nyelven, magyar, angol és eredeti nyelvű felirattal

Idén ötödik alkalommal kerül megrendezésre Gájer Bálint "Swing Karácsony" nagykoncertje Budapesten. Egy új magyar nyelvű lemezzel ünnepeljük meg a jubileumi…

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!