Program


PALI - regisztráció
3

PALI - regisztráció

PALI
Maléter Pálné életmonológja egy hétköznapi hős emlékére
 több...

Aktuális előadások



Maléter Pálné szül. Gyenes Judith: Szamosi Zsófia
Dramaturg: Garai Judit, Hárs Anna, Merényi Anna
Rendező: Lengyel Anna

A Pali című előadás egy valós személy, Gyenes Judith (1934-2019) története, aki az ’56-os részvételéért elfogott, majd kivégzett Maléter Pál felesége volt. A szerelmüket, a házasságkötésüket, majd a férj a forradalmi eseményekben való részvételét és a kivégzéséhez vezető útját meséli el. A monodráma forrásául a Gyenes Judith-tal készült 12 órányi interjúanyag szolgált, amely egyszer szívszorító, máskor humoros módon adja át az asszony élményeit. A történet- és történelemmesélése sokkal inkább a szubjektív benyomásokból, hangulatokból álló érzelemfolyamként fogható fel. Az előadás egyetlen szereplője a Jászai Mari-díjas, a 2017-ben Oscar-díjat nyert Mindenki és a Cannes-ban díjazott Egy nap című filmből is ismert Szamosi Zsófia.

A darab 2020-ban elnyerte a Legjobb Monodráma Díját az évente megrendezett MOSTfeszten (Monodráma és Stúdiószínházi Fesztivál), majd több helyen szerepelt sikerrel külföldön, 2021-ben a Berlini CHB (Collegium Hungaricum Berlin), 2022-ben pedig a párizsi, londoni és helsinki Liszt Intézetek meghívásának tett eleget.

„56 - nekem ez máig is a csoda. Ami az életemben a csúcs volt, az emberhez méltó. Furcsa, hogy ezt így mondom, hiszen akkor én nagyot vesztettem, a legnagyobbat, amit ember veszíthet. Én akkor mindent elvesztettem! Mégis úgy gondolok vissza rá, hogy gyönyörű volt.”
Gyenes Judith

Az előadás hossza: 70 perc, szünet nélkül.

További ajánlataink


Van, hogy muszáj mindenestül elmerülni egy igazi klasszikus világában: a Szegedi Kortárs Balett családi mesebalettje erre ad lehetőséget a família…

Richard Wagner A BOLYGÓ HOLLANDI Opera három felvonásban, német nyelven, magyar, angol és német felirattal

Ajándékozzon jegy.hu
ajándékutalványt!

Az ajándékutalvány, a jegy.hu rendszerében használható fel az elérhető programokra (színház, koncert, fesztivál, sport) történő jegyvásárláskor.

Kultúrát otthonról
online.jegy.hu

Élvezze az otthona kényelméből az online streaming kínálatunkat!

HÍRLEVÉL FELIRATKOZÁS

Ha szeretne értesülni legfrissebb ajánlatainkról, aktuális kedvezményeinkről és induló jegyelővételeinkről iratkozzon fel hírlevelünkre!

Figyelem! A vásárlási időkorlát hamarosan lejár!
becsült lejárati idő:
00:00

tétel a kosárban

összesen:


Lejárt a vásárlási időkorlát! Kérjük, állítsa össze a kosarát újra!